Olivno olje nas je resnično presenetilo s svojim okusom

Do sedaj, oziroma do nekaj let nazaj, smo v naši domači kulinariji vedno uporabljali razna rastlinska in sončnična olja, ko smo kuhali. Nato pa nam je enkrat sosed predlagal, da preizkusimo olivno olje, saj ga je on takrat že nekaj časa uporabljal, ter nam je rekel, da je to olje veliko boljše za hrano, saj jo obogati z svojim naravnim okusom, poleg tega pa je veliko bolj zdravo.

No zato pa smo se takrat odločili, da bomo res kupili in preizkusili olivno olje. Ko pa smo ga prvič kupili, pa nas je rezultat hrane, ki smo jo pripravili z olivnim oljem, resnično presenetil. Tako pa smo takrat videli, da je imel sosed res prav, ter smo tako od takrat naprej uporabljali zgolj in samo še olivno olje.

Kar pa nam je bilo všeč pri olivnemu olju, pa je bilo to, da je olivno olje dalo res dober okus hrani, ki je spominjal na oljke, ter je bil tako zelo naraven in pa okusen. Tako smo začeli dodajati olivno olje raznim omakam, da smo jih obogatili z tem naravnim okusom in pa prav tako solatam in podobnim jedem.

Nato pa smo tudi ugotovili, kako zdravo je olivno olje v primerjavi z ostalimi olji, ki so na voljo. Tako je celo rečeno, da naj bi nam majhne količine olivnega olja na dan, krepile ožilje in srce, kar pa nas je zelo presenetilo, ter smo bili tako še toliko bolj navdušeni nad olivnim oljem.

Olivno olje nas je resnično presenetilo s svojim okusom

Uporabljali pa smo ekstra deviško olivno olje, saj smo izvedeli, da je to najbolj okusna in pa zdrava različica olivnega olja. To pa zato, ker se takšnemu olivnemu olju ne dodaja nobenih umetnih snovi, saj je to olivno olje del prvega stiskanja oljk, kar pomeni, da je najbolj polno okusa, kar pa se je tudi čutilo, ko smo delali razno hrano z oljem.