Dejanu se je uresničila želja, da preizkusi paragliding

Najstarejši sin Dejan je od vedno sanjal, da bo postal pilot, vendar so se mu sanje podrle tisti hip, ko je zdravnica na sistematskem pregledu v prvem razredu ugotovila, da ima barvno slepoto. Ko smo jo vprašali kaj to pomeni, za njega, je mimogrede rekla, da pač nikoli ne bo pilot. Srce se mi je trgalo, ko sem videla njegov odziv, ona pač ni vedela za njegove sanje.

Proti koncu osnovne šole je prišel domov z idejo, da če mu lahko kupimo karto za paragliding. Priznam, da sem prvič slišala za ta izraz, zato sem ga vprašala kaj točno si želi. Razložil mi je, da je paragliding polet z jadralnim letalom. Pogledali smo, koliko to stane in takrat si nismo mogli privoščiti, da bi mu to omogočili. Vendar sem ga potolažila, da lahko začnemo varčevati in bo prišel dan, ko bo  lahko poletel.

Videla sem, da si Dejan res želi izkusiti paragliding, saj mu nobeno odrekanje ni bilo težko. Izdelala sva škatlo – hranilnik, jo polepila z slikami jadralnih in drugih letal, ter na veliko napisala, varčevanje za paragliding. Vsak euro, ki ga je prihranil, je položil v to škatlo, ves denar, ki ga je dobil ob različnih priložnostih. Nekaj sva vanjo prispevali tudi midva z možem, saj sva videla, da je njegova želja res velika.

Dejanu se je uresničila želja, da preizkusi paragliding

Med obdobjem najstništva je malo pozabil na svojo željo, namesto besede paragliding, so mu misli zapolnjevale punce in zabave. Ko se je odpravljal študirat v Ljubljano je temeljito pospravil svojo sobo in našel svoj doma narejen hranilnik. Odprla sva ga in preštela koliko denarja se je nabralo v vseh teh letih. Ugotovil je, da je dovolj, da se njegove dolgoletne sanje končno uresničijo. Takoj je na spletu poiskal ponudnika, se prijavil in si rezerviral termin. V njegovih očeh je bil spet tisti žar kot nekoč.

Minilo je nekaj dni in odpravil se je na paragliding. Ko je prišel domov, je bil tako navdušen, da se je odločil, da to zagotovo ne bo zadnji polet. Vesela sem, da mu je končno uspelo.